kerst met Buitenlust

Hier vindt u de bereidingswijzen van het kerstmenu.

Buitenlust wenst u prettige feestdagen!

Wildpâté

In het bakje vindt u een rond toastje. Hierop legt u de wildpâté,  daarop komt de vijgencompôte. Daarop komt dan de cress als laatste.

Gebruik voor de amuse met blauwe kaas dezelfde bereidingswijze.

 Carpaccio

U voegt zelf peper en zout naar smaak toe, daarna volgen de truffelmayonaise en de rucola. Als laatste voegt u de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas toe.

 Zalmbonbon

De bonbon wordt kant en klaar geleverd. U kunt de limoenmayonaise uit het spuitzakje in toefjes om de bonbon heen spuiten.

 

Leg op de bonbon de pastinaakchips. Serveer dit op een mooi schoteltje of klein bordje.

 Groentenbouillon

Warm de bouillon op in een pannetje, u kunt gelijk de knolselderij toevoegen.


Serveer vervolgens in een mooie kom of een hittebestendig glas, als laatste rustig de truffelroom erbij schenken.

Hertenpeper

U vindt het hele gerecht (behalve de appelcompôte) in gevacumeerde porties.  De groenten kunnen tegelijkertijd opwarmen in warm (niet kokend) water. Laat dit minimaal 10 minuten duren. Houd voor de hertenpeper ook 10 minuten aan.

 

Knip vervolgens de verpakkingen open en serveer op een mooi bord. Gebruik hiervoor wel even een theedoek. Serveer de appelcompôte in een apart schaaltje.


Serveertip: knip van de aardappelmousseline een hoekje van de verpakking af, en gebruik deze dan als spuitzak. U kunt dan een mooie vorm creëren op het bord.

 Kabeljauw

U vindt het hele gerecht in gevacumeerde porties. 
De groenten kunnen tegelijkertijd opwarmen in warm (niet kokend) water. Laat dit minimaal 10 minuten duren. Houd voor de kabeljauw ook 10 minuten aan.

 

Knip vervolgens de verpakkingen open en serveer op een mooi bord. Gebruik hiervoor wel even een theedoek.


Serveertip: knip van de aardappelmousseline een hoekje van de verpakking af, en gebruik deze dan als spuitzak. U kunt dan een mooie vorm creëren op het bord.

 Pompoenrollade

De pompoen zit in een aluminiumbakje, plaats deze met de deksel erop in een voorverwarmde oven op 180c, minimaal 15 minuten. Warm de aardappelmousseline op in een pannetje met warm water, zo’n 10 minuten.

 

Leg vervolgens de pompoenrollade een beetje over de aardappelmousseline. De cranberrycompote serveert u er koud bij.

 Five Spices-mousse

De Five Spices-mousse zit in een plastic glaasje, daar schept u de stoofpeer bovenop. Maak het geheel af met de macademiacrumble en dan daarop de merengue.